ACCOMMODATIE

Op ons Domaine van ruim 1 ha. bevindt zich een machtige oude boerderij uit ca. 1780, gebouwd volgens de typische Lauragaise–stijl.

Sinds mei 2011 verwelkomen wij graag onze gasten voor een heerlijk verblijf in een van onze accommodaties. Je kunt hier logeren in een van de zes safaritenten (incl. een eigen badkamer), twee gîtes, zomergîte L’Atelier mét boomhut en twee gastenkamers.

Tentes de luxe | Safaritenten

Het echte buitengevoel beleef je in één van de zes luxe safaritenten. Gemak en comfort staan hierbij voorop: kamperen is leuk, maar vooral als je slaapt in een lekker bed, je een ingerichte keuken tot je beschikking hebt en bovenal een eigen badkamer (op nog geen minuut lopen van de tent).

Les Gîtes

Je kunt heerlijk, comfortabel en gezellig verblijven in een van de gîtes, l’ Etable, Le Grenier of L’Atelier. 

L’ Etable

Deze sfeervolle gîte bevindt zich centraal in het hoofdgebouw, op de begane grond en is geschikt voor maximaal 4 personen. De gîte heeft 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar het privé terras. 

Le Grenier

Le Grenier ligt op de eerste en tweede etage en is geschikt voor maximaal 6 personen. Een woonkamer met open keuken ligt op de eerste etage en een trap leidt naar de tweede etage met 2 ruime slaapkamers en een badkamer. Aan de voorzijde van de gîte is een heerlijk, centraal gelegen terras ingericht, compleet met loungebank.

L’Atelier

L’Atelier is echt het pareltje van Birbès. Het vrijstaande huisje, winter 2015-2016 volledig gerenoveerd, ligt centraal op het Domaine. L’Atelier bestaat uit een ruime tweepersoonskamer met half open badkamer en apart toilet. Een prachtige, lichte serre maakt van L’Atelier een heel bijzondere accommodatie. In de zomer kan de serre open worden gezet waardoor de woonkeuken overdekt, maar toch heerlijk buiten is. Voor de frissere momenten tijdens het voor- en najaar kan de serre deels of geheel worden afgesloten en zelfs worden verwarmd met een gezellige houtkachel. De serre loopt naadloos over in een terras, compleet met loungebank – op wielen!

Het is mogelijk om in L’Atelier een kinderbedje bij te plaatsen. Ook kan er één kindje bij papa en mama slapen op een fijne slaapbank.

Sinds 2015 hebben we L’Atelier uitgebreid met een fantastische en stoere boomhut. Dit is een slaapruimte voor maximaal 3 kinderen (vanaf 7 jaar). L’Atelier is een accommodatie voor een familie van maximaal 5 personen.

Slapen in een boomhut

De boomhut is een volwaardige slaapkamer voor maximaal 3 personen. Er is stroom en aan de nodige veiligheidsmaatregelen is uiteraard gedacht . Deze accommodatie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De boomhut is zowel als zelfstandige accommodatie als in combinatie met L’ Atelier te boeken.

Les Chambres

Als je lekker verzorgd wil worden dan is een chambre d’hôtes een uitstekende optie. Je kunt kiezen uit Chambre Les Voisins of Chambre Les Missionnaires.

Les Voisins

Een mooie originele oude deur geeft je toegang tot ‘Les Voisins’, de kamer aangrenzend aan ons privé-woonhuis. Deze ruime kamer heeft uitzicht op zowel de zuid- als noordzijde.


Les Missionnaires

‘Les Missionnaires’ dankt haar naam aan de allereerste bewoners van Domaine en Birbès: de broers Jean en Prosper Birbès, beiden ooit missionaris in het verre Oosten. De kamer bevindt zich aan de achterzijde van het huis , en heeft een mooi uitzicht op de achtertuin en de omliggende graan- en zonnebloemvelden.

Beide kamers zijn voorzien van goede tweepersoonsbedden (indien gewenst te splitsen in twee eenpersoonsbedden van 90×200) en een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Op de kamer is er de mogelijkheid om thee of koffie te zetten.
Iedere ochtend serveren wij een heerlijk uitgebreid ontbijt en aantal keer in de week kan je ‘s avonds gezellig aanschuiven bij onze Table d’hôtes.

Ook gezinnen kunnen kiezen voor een verblijf in onze gastenkamers ‘Les Voisins’ en ‘Les Missionnaires’. Een groot voordeel is dat beide kamers, naast elkaar gelegen op de eerste etage, elk een eigen badkamer hebben. Zeker voor gezinnen met iets oudere kinderen wel zo praktisch!

Voor de gasten van de gastenkamers is er naast onze hangar een groot privé terras ingericht met het mooiste uitzicht van het Domaine. Met zicht op de heuvels en de velden waarop afwisselend graan, mais en zonnebloemen worden verbouwd, kun je dagelijks vanaf dit terras de meest prachtige zonsondergangen bewonderen.

In het hoogseizoen worden de beide kamers uitsluitend samen, per week verhuurd met gebruik van de grote buitenkeuken. In de hangar (grote, deels open, overdekte schuur) is een stoere, grote en zeer complete buitenkeuken ingericht. Vanuit deze keuken wordt tevens 2 keer per week de Table d’hôtes verzorgd.

In het hoogseizoen worden de beide kamers uitsluitend samen, per week verhuurd met gebruik van de grote buitenkeuken.

PRIJZEN 2020

Bourgondisch Birbès

Huisgemaakte pizza’s, bereid in de houtoven
Volwassenen – € 15,00
kinderen > 10 jaar – € 10,00
kinderen 4-10 jaar – € 5,00
kinderen <4 jaar – € 3,00

Table d’hôtes
Volwassenen – € 27,50 – een culinair 3-gangen menu, bereid met verse producten, incl. koffie/thee.
Kinderen – € 10,00 – vers, gezond en tóch lekker hoofdgerecht en dessert, incl. limonade.

HUURVOORWAARDEN

Gîte Le Grenier en gîte L'Etable
 • De Gîtes Le Grenier en L’Etable worden in het midden- en hoogseizoen per week (zaterdag tot zaterdag) verhuurd; aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek vóór 10.00 uur. In het laagseizoen is het ook mogelijk de Gîtes Le Grenier en L’Etable voor een kortere periode te huren, er geldt echter een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor de gîtes wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 60 extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 5,00 per dag.
L'Atelier
 • L’Atelier is in het hoogseizoen alleen als familieaccommodatie te boeken, in combinatie met de boomhut.
 • In het laag- en middenseizoen is L’Atelier te reserveren als twee-persoonsaccommodatie (alleen L’ Atelier) of als familieaccommodatie (L’ Atelier tezamen met de boomhut). Wanneer L’Atelier wordt geboekt als twee-persoonsaccommodatie (dus zonder boomhut) kan er wel – zonder meerkosten – één kinderbedje bijgeplaatst worden. Als er méér dan 1 kind in L’Atelier verblijft wordt er € 50 (per week/per kind) extra in rekening gebracht. In het laagseizoen is L’ Atelier ook voor een kortere periode te reserveren, er geldt een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor L’ Atelier wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 60 extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 5,00 per dag.
Boomhut
 • De Boomhut is in het laag- en middenseizoen ook als Chambre (maximaal 2 personen) te reserveren. De Boomhut wordt in dat geval per dag verhuurd en ontbijt is inclusief.
 • In het hoogseizoen wordt de Boomhut uitsluitend in combinatie met L’ Atelier verhuurd.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en ontbijt (in midden- en laagseizoen) en exclusief toeristenbelasting.
Chambre Les Voisins / Les Missionnaires
 • De Chambres worden in het laag- en middenseizoen per dag verhuurd, ontbijt is inclusief.
 • In het laag- en middenseizoen geldt, bij een verblijf van minimaal 3 nachten, een korting van 10% op het bovenstaande tarief.
 • In het hoogseizoen worden de beide (twee-persoons-)kamers, uitsluitend tezamen, als familieaccommodatie verhuurd. De kamers worden verhuurd met privé-terras met buitenkeuken en tevens is het gebruik van de grote buitenkeuken in onze hangar mogelijk. Net als de gites worden deze kamers in het hoogseizoen uitsluitend per week verhuurd. Het ontbijt is in deze periode niet inbegrepen en er wordt € 60 schoonmaakkosten in rekening gebracht.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en ontbijt uitsluitend tijdens laag en middenseizoen. Toeristenbelasting wordt apart in rekening gebracht.
Safaritenten
 • De safaritenten worden gedurende de periode half juni tot half september, per week, verhuurd van zaterdag tot zaterdag. De tent is op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur beschikbaar, vertrek vóór 10.00 uur. Verblijf voor periodes afwijkend van de standaardweek, zaterdag tot zaterdag (buiten het hoogseizoen), in overleg.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor de safaritenten wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 50 extra in rekening gebracht (verplicht).
VOOR ALLE ACCOMMODATIES GELDT
 • Een kinderbedje en kinderstoel zijn kosteloos beschikbaar op aanvraag (wel tijdig reserveren, aanbod is beperkt).
 • Huisdieren in overleg. De vergoeding voor het verblijf van een huisdier bedraagt € 7,50 per dag.
 • Roken binnenshuis is niet toegestaan.
 • Bij reservering vragen wij om een aanbetaling van 50% van het totale huurbedrag. De reservering is definitief nadat de aanbetaling is ontvangen (en zijn de annuleringsvoorwaarden geldig). Het resterende huurbedrag, dient uiterlijk één week voor aankomst te zijn voldaan. Het is helaas bij ons niet mogelijk met creditcard of pin te betalen.
 • De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle accommodaties.

RESERVEREN

Voor vragen en reserveringen:

Rob, Mariëlle, Saar en Jet Zandvliet
Domaine en Birbès
11270 Laurac
Frankrijk

Telefoon: 00 33 468 23 22 93
E-mail: info@domaineenbirbes.com

Naam:
vul uw naam in
Emailadres:
vul uw emailadres in
Bericht:
laat een bericht achter
Ik heb Domaine en Birbes gevonden via:
 • - maak een keuze -
 • zoekmachine
 • facebook
 • via vrienden | familie
 • www.30pluskids.nl
 • www.bijzondereplekjes.nl
 • www.gites.nl
 • andere website, nl
 • anders, nl
Field is required!
Field is required!
nl_NLNL
en_GBEN fr_FRFR nl_NLNL