DOMAINE EN BIRBÈS

logo wit met website groen transparante achtergrond_nov-2021

MENU

ACCOMMODATIE

Op ons Domaine van ruim 1 ha. bevindt zich een machtige oude boerderij uit ca. 1780, gebouwd volgens de typische Lauragaise–stijl.

Sinds mei 2011 verwelkomen wij graag onze gasten voor een heerlijk verblijf in een van onze accommodaties. Je kunt hier logeren in een van de zes safaritenten (incl. een eigen badkamer), of een van de gites: L’Etable, Le Grenier, Le Calvaire, L’Atelier (met boomhut) , La Grange en Le Hibou. 

Tentes de luxe | Safaritenten

Het echte buitengevoel beleef je in één van de zes luxe safaritenten. Gemak en comfort staan hierbij voorop: kamperen is leuk, maar vooral als je slaapt in een lekker bed, je een ingerichte keuken tot je beschikking hebt en bovenal een eigen badkamer (op nog geen minuut lopen van de tent).

Les Gîtes

Je kunt heerlijk, comfortabel en gezellig verblijven in een van de gîtes, l’ Etable, Le Grenier, L’Atelier (mét boomhut voor de kids!), Le Calvaire, La Grange of Le Hibou.

L’ Etable

Deze sfeervolle gîte bevindt zich centraal in het hoofdgebouw, op de begane grond en is geschikt voor maximaal 4 personen. De gîte heeft 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar het privé terras. 

Le Grenier

Le Grenier ligt op de eerste en tweede etage en is geschikt voor maximaal 5 personen. Een woonkamer met open keuken ligt op de eerste etage en een trap leidt naar de tweede etage met 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Aan de voorzijde van de gîte is een heerlijk, centraal gelegen terras ingericht, compleet met loungebank. De beide slaapkamers, badkamer en toilet zijn in 2021 gerenoveerd  in 2022 is ook de woonkamer en keuken geheel vernieuwd. De beide slaapkamers zijn sinds 2022 voorzien van airconditioning.

L’Atelier

L’Atelier is echt het pareltje van Birbès. Het vrijstaande huisje, winter 2015-2016 volledig gerenoveerd, ligt centraal op het Domaine. L’Atelier bestaat uit een ruime tweepersoonskamer met half open badkamer en apart toilet. Een prachtige, lichte serre maakt van L’Atelier een heel bijzondere accommodatie. In de zomer kan de serre open worden gezet waardoor de woonkeuken overdekt, maar toch heerlijk buiten is. Voor de frissere momenten tijdens het voor- en najaar kan de serre deels of geheel worden afgesloten en zelfs worden verwarmd met een gezellige houtkachel. De serre loopt naadloos over in een terras, compleet met loungebank – op wielen!

Het is mogelijk om in L’Atelier een kinderbedje bij te plaatsen. Ook kan er één kindje bij papa en mama slapen op een fijne slaapbank.

Sinds 2015 hebben we L’Atelier uitgebreid met een fantastische en stoere boomhut. Dit is een slaapruimte voor maximaal 3 kinderen (vanaf 7 jaar). L’Atelier is een accommodatie voor een familie van maximaal 5 personen.

Slapen in een boomhut

De boomhut wordt geboekt bij de gite l’Atelier. In de schoolvakanties is dat de standaard combinatie, in de overige weken is het een extra optie. De boomhut is een volwaardige slaapkamer voor maximaal 3 personen. Er is stroom en aan de nodige veiligheidsmaatregelen is uiteraard gedacht . Deze accommodatie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Le Calvaire

De Calvaire is een heerlijke familie gite voor maximaal 4 personen. Deze gite , geheel verbouwd tijdens de wintermaanden 2021, bevindt zich op de eerste etage. Je komt binnen in de woonkamer met een fijne ruime open keuken (van alle gemakken voorzien uiteraard), en tevens bevindt zich op de eerste etage de ouderslaapkamer met aangrenzend de badkamer (douche, toilet en wastafel). Vanuit de woonkamer gaat er een trap omhoog naar een hele gave loft-kamer op de tweede (zolder)etage. Deze 2 persoons slaapkamer heeft een eigen toilet en wastafel en is voorzien van airconditioning. Aan de voorzijde van het gebouw ligt een heerlijk groot prive terras, centraal in de tuin, maar met voldoende privacy. Het terras ligt voor een groot deel onder de grote Lindeboom, wat zorgt voor een romantisch en heerlijk schaduwrijk terras.

La Grange

Sinds zomer 2022 is onze 5e gîte, La Grange, te huur. La Grange is een heerlijke luxe en comfortabele familie accommodatie, geschikt voor maximaal 6 personen. Vanuit het grote privé terras kom je in een ruime en lichte woonkamer met open keuken. Een grote eettafel, een lekkere zithoek, met voor de frissere voorjaars-of najaarsavonden een gezellige houtkachel. Op de bovenetage zijn 2 slaapkamers, een badkamer met inloopdouche en een dubbele wastafel, en een apart toilet. De eerste slaapkamer heeft een tweepersoonsbed (de bedden zijn ook los van elkaar te zetten 2 x 90×200), de tweede slaapkamer heeft naast een zelfde tweepersoonsbed ook nog 2 slaapplaatsen in een super gezellige bedstee (160×200). De gehele gîte is voorzien van airconditioning.

Le Hibou

Vanaf april 2023 is ook onze nieuwste gîte le Hibou in de verhuur. De ruwbouw van de gîte is afgelopen winter gedaan, aan de verdere bouw en ‘finishing’ is net afgerond! Het is een heerlijk ruime, moderne en comfortabele gîte geworden, van alle gemakken voorzien. De gîte ligt naast de gîte La Grange en qua luxe, uitstraling en grotendeels ook de indeling is de gite Le Hibou vergelijkbaar zijn met gite La Grange.

Beneden is er een ruime woonkamer met open keuken en een gezellige houtkachel. Een open trap naar de bovenverdieping met grote overloop, 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Op de overloop is een gave werk/speelplek gecreëerd met een magnifiek uitzicht over de velden rondom ons domaine. De woonkamer en bovenverdieping staan met elkaar in verbinding door de grote loft-achtige opening naar beneden. De eerste slaapkamer is ingericht voor 2 personen (tweepersoonsbed, ook als 2 losse bedden – 2 x 90×200 – te gebruiken) , de tweede slaapkamer heeft eenzelfde tweepersoonsbed én een bedstee, geschikt voor 2 personen (160×200).

De gîte le Hibou heeft een heerlijk privé terras aan de achterzijde van de gîte. De gîte is geschikt voor maximaal 6 personen en in het geheel voorzien zijn van airconditioning.

PRIJZEN 2024 en 2025

Prijzen 2024
PUBERWEKEN 2024

In 2024 zijn de weken met aankomstdatum 27 juli en 3 augustus alleen te boeken voor gezinnen met minimaal 1 kind van 12 jaar of ouder.

Prijzen 2025
PUBERWEKEN 2025

In 2025 zijn de weken met aankomstdatum 26 juli en 2 augustus alleen te boeken voor gezinnen met alle kinderen vanaf 12 jaar.


Overige periodes op aanvraag.

 • Voor de gîtes La Grange en le Hibou wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 80,- extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Voor de gîtes L'Atelier, L'Etable, Le Calvaire en Le Grenier wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 70,- extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Voor de safaritenten wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 60,- extra in rekening gebracht (verplicht).
Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 6,- per dag.

Prijswijzigingen voorbehouden.
Sluiten Let nog even op
Bourgondisch Birbès

Huisgemaakte pizza’s, bereid in de houtoven
Volwassenen – € 16,00
kinderen > 10 jaar – € 12,50
kinderen 6-10 jaar – € 7,50
kinderen <6 jaar – € 4,00

Deelname maaltijden
Volwassenen – € 32,50

Een culinair 3-gangen menu, bereid met verse producten, incl. koffie/thee.

kinderen > 12 jaar – € 15,00
kinderen < 12 jaar – € 12,50

Vers, gezond en tóch lekker hoofdgerecht en dessert, incl. limonade.

HUURVOORWAARDEN

Gîte Le Grenier, Le Calvaire, L'Etable, La Grange en Le Hibou
 • De Gîtes Le Grenier, Le Calvaire,  L’Etable, La Grange en Le Hibou worden in het midden- en hoogseizoen per week (zaterdag tot zaterdag) verhuurd; aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek vóór 10.00 uur. In het laagseizoen is het ook mogelijk de Gîtes voor een kortere periode te huren, er geldt echter een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Vanaf zomer 2022 zijn de beide slaapkamers van de gite Le Grenier en de zolder slaapkamer van Le Calvaire  voorzien van airconditioning. De gites La Grange en Le Hibou zijn helemaal voorzien van airconditioning. De elektriciteitskosten van het gebruik van de airco zijn niet in het standaard accommodatie tarief opgenomen. Deze kosten worden aan het einde van het verblijf – op basis van daadwerkelijk verbruik – in rekening gebracht.
 • Er wordt een standaardbedrag voor de eindschoonmaak in rekening gebracht (verplicht): La Grange en Le Hibou € 80,-, en voor de gites L’Etable, Le Grenier, L’Atelier en Le Cavaire € 70,-.
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 6,- per dag.
L'Atelier
 • L’Atelier is in het hoogseizoen alleen als familieaccommodatie te boeken, in combinatie met de boomhut.
 • In het laag- en middenseizoen is L’Atelier te reserveren als twee-persoonsaccommodatie (alleen L’ Atelier) of als familieaccommodatie (L’ Atelier tezamen met de boomhut). Wanneer L’Atelier wordt geboekt als twee-persoonsaccommodatie (dus zonder boomhut) kan er wel – zonder meerkosten – één kinderbedje bijgeplaatst worden. Als er méér dan 1 kind in L’Atelier verblijft wordt er € 50,- (per week/per kind) extra in rekening gebracht. In het laagseizoen is L’ Atelier ook voor een kortere periode te reserveren, er geldt een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor L’ Atelier wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 70,- extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 6,- per dag.
Boomhut
 • De Boomhut is uitsluitend in combinatie met L’ Atelier te reserveren.
Safaritenten
 • De safaritenten worden gedurende de periode half juni tot half september, per week verhuurd, van zaterdag tot zaterdag. De tent is op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur beschikbaar, vertrek vóór 10.00 uur. Verblijf voor periodes afwijkend van de standaardweek, zaterdag tot zaterdag (buiten het hoogseizoen), in overleg.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor de safaritenten wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 60,- extra in rekening gebracht (verplicht).
VOOR ALLE ACCOMMODATIES GELDT
 • Een kinderbedje en kinderstoel zijn kosteloos beschikbaar op aanvraag (wel tijdig reserveren, aanbod is beperkt).
 • Huisdieren in het hoogseizoen zijn niet toegestaan. Buiten het hoogseizoen in overleg. De vergoeding voor het verblijf van een huisdier bedraagt € 7,50 per dag.
 • Roken binnenshuis is niet toegestaan.
 • Bij reservering vragen wij om een aanbetaling van 50% van het totale huurbedrag. De reservering is definitief nadat de aanbetaling is ontvangen (en zijn de annuleringsvoorwaarden geldig). Het resterende huurbedrag, dient uiterlijk één maand voor aankomst te zijn voldaan. Het is helaas bij ons niet mogelijk met creditcard of pin te betalen.
 • Onze accommodaties en het domaine in het algemeen, zijn mogelijk niet ideaal voor gasten met beperkte mobiliteit, aangezien de accommodatie bepaalde fysieke uitdagingen met zich meebrengt.  We willen ervoor zorgen dat al onze gasten een comfortabel verblijf hebben, dus neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de toegankelijkheid en of wij aan je specifieke behoeften kunnen voldoen.
 • De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle accommodaties.

RESERVEREN

Voor vragen en reserveringen:

Rob, Mariëlle, Saar en Jet Zandvliet
Domaine en Birbès
11270 Laurac
Frankrijk

Telefoon: 00 33 468 23 22 93 / 00 33 7 86 82 43 04 (ook whatsapp)
E-mail: info@domaineenbirbes.com

nl_NLNL