ACCOMMODATIE

Op ons Domaine van ruim 1 ha. bevindt zich een machtige oude boerderij uit ca. 1780, gebouwd volgens de typische Lauragaise–stijl.

Sinds mei 2011 verwelkomen wij graag onze gasten voor een heerlijk verblijf in een van onze accommodaties. Je kunt hier logeren in een van de zes safaritenten (incl. een eigen badkamer), drie gîtes of de zomergîte L’Atelier mét boomhut.

Tentes de luxe | Safaritenten

Het echte buitengevoel beleef je in één van de zes luxe safaritenten. Gemak en comfort staan hierbij voorop: kamperen is leuk, maar vooral als je slaapt in een lekker bed, je een ingerichte keuken tot je beschikking hebt en bovenal een eigen badkamer (op nog geen minuut lopen van de tent).

Les Gîtes

Je kunt heerlijk, comfortabel en gezellig verblijven in een van de gîtes, l’ Etable, Le Grenier of L’Atelier (mét boomhut voor de kids!) of Le Calvaire.

Le Calvaire

Le Calvaire is een nieuwe gite, vanaf zomer 2021 te huur. De twee voormalige gastenkamers worden namelijk gedurende deze wintermaanden omgebouwd tot een mooie, comfortabele en gezellige gite voor maximaal 4 personen. Een flinke klus die we in november begonnen zijn, en het vordert gestaag! Ook op onze Instagram en Facebook pagina’s zijn de verbouwingsvorderingen te volgen!

L’ Etable

Deze sfeervolle gîte bevindt zich centraal in het hoofdgebouw, op de begane grond en is geschikt voor maximaal 4 personen. De gîte heeft 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar het privé terras. 

Le Grenier

Le Grenier ligt op de eerste en tweede etage en is geschikt voor maximaal 5 personen. Een woonkamer met open keuken ligt op de eerste etage en een trap leidt naar de tweede etage met 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Aan de voorzijde van de gîte is een heerlijk, centraal gelegen terras ingericht, compleet met loungebank. De beide slaapkamers, badkamer en toilet worden op dit moment (winter 2020-2021) verbouwd, nieuwe foto’s worden zo snel mogelijk geplaatst!

L’Atelier

L’Atelier is echt het pareltje van Birbès. Het vrijstaande huisje, winter 2015-2016 volledig gerenoveerd, ligt centraal op het Domaine. L’Atelier bestaat uit een ruime tweepersoonskamer met half open badkamer en apart toilet. Een prachtige, lichte serre maakt van L’Atelier een heel bijzondere accommodatie. In de zomer kan de serre open worden gezet waardoor de woonkeuken overdekt, maar toch heerlijk buiten is. Voor de frissere momenten tijdens het voor- en najaar kan de serre deels of geheel worden afgesloten en zelfs worden verwarmd met een gezellige houtkachel. De serre loopt naadloos over in een terras, compleet met loungebank – op wielen!

Het is mogelijk om in L’Atelier een kinderbedje bij te plaatsen. Ook kan er één kindje bij papa en mama slapen op een fijne slaapbank.

Sinds 2015 hebben we L’Atelier uitgebreid met een fantastische en stoere boomhut. Dit is een slaapruimte voor maximaal 3 kinderen (vanaf 7 jaar). L’Atelier is een accommodatie voor een familie van maximaal 5 personen.

Slapen in een boomhut

De boomhut wordt geboekt bij de gite l’Atelier. In de schoolvakanties is dat de standaard combinatie, in de overige weken is het een extra optie. De boomhut is een volwaardige slaapkamer voor maximaal 3 personen. Er is stroom en aan de nodige veiligheidsmaatregelen is uiteraard gedacht . Deze accommodatie is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

PRIJZEN 2022

Bourgondisch Birbès

Huisgemaakte pizza’s, bereid in de houtoven
Volwassenen – € 15,00
kinderen > 10 jaar – € 10,00
kinderen 4-10 jaar – € 5,00
kinderen <4 jaar – € 3,00

Table d’hôtes
Volwassenen – € 29,50 – een culinair 3-gangen menu, bereid met verse producten, incl. koffie/thee.
Kinderen – € 10,00 – vers, gezond en tóch lekker hoofdgerecht en dessert, incl. limonade.

HUURVOORWAARDEN

Gîte Le Grenier, Le Calvaire en L'Etable
 • De Gîtes Le Grenier, le Calvaire en L’Etable worden in het midden- en hoogseizoen per week (zaterdag tot zaterdag) verhuurd; aankomst vanaf 16.00 uur, vertrek vóór 10.00 uur. In het laagseizoen is het ook mogelijk de Gîtes voor een kortere periode te huren, er geldt echter een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor de gîtes wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 65,- extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 5,- per dag.
L'Atelier
 • L’Atelier is in het hoogseizoen alleen als familieaccommodatie te boeken, in combinatie met de boomhut.
 • In het laag- en middenseizoen is L’Atelier te reserveren als twee-persoonsaccommodatie (alleen L’ Atelier) of als familieaccommodatie (L’ Atelier tezamen met de boomhut). Wanneer L’Atelier wordt geboekt als twee-persoonsaccommodatie (dus zonder boomhut) kan er wel – zonder meerkosten – één kinderbedje bijgeplaatst worden. Als er méér dan 1 kind in L’Atelier verblijft wordt er € 50,- (per week/per kind) extra in rekening gebracht. In het laagseizoen is L’ Atelier ook voor een kortere periode te reserveren, er geldt een minimum van 3 nachten.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor L’ Atelier wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 65,- extra in rekening gebracht (verplicht).
 • Er geldt standaard een toeslag voor de energiekosten voor de periode 15 september tot 1 juni van € 5,- per dag.
Boomhut
 
 • De Boomhut is uitsluitend in combinatie met L’ Atelier te reserveren.
Safaritenten
 • De safaritenten worden gedurende de periode half juni tot half september, per week verhuurd, van zaterdag tot zaterdag. De tent is op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur beschikbaar, vertrek vóór 10.00 uur. Verblijf voor periodes afwijkend van de standaardweek, zaterdag tot zaterdag (buiten het hoogseizoen), in overleg.
 • De huurprijzen zijn inclusief elektriciteit, water, beddengoed (1 keer per week), handdoeken (2 keer per week), en keukenlinnen en exclusief toeristenbelasting.
 • Voor de safaritenten wordt voor de eindschoonmaak een bedrag van € 55,- extra in rekening gebracht (verplicht).
VOOR ALLE ACCOMMODATIES GELDT
 • Een kinderbedje en kinderstoel zijn kosteloos beschikbaar op aanvraag (wel tijdig reserveren, aanbod is beperkt).
 • Huisdieren in overleg. De vergoeding voor het verblijf van een huisdier bedraagt € 7,50 per dag.
 • Roken binnenshuis is niet toegestaan.
 • Bij reservering vragen wij om een aanbetaling van 50% van het totale huurbedrag. De reservering is definitief nadat de aanbetaling is ontvangen (en zijn de annuleringsvoorwaarden geldig). Het resterende huurbedrag, dient uiterlijk één maand voor aankomst te zijn voldaan. Het is helaas bij ons niet mogelijk met creditcard of pin te betalen.
 • De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle accommodaties.

RESERVEREN

Voor vragen en reserveringen:

Rob, Mariëlle, Saar en Jet Zandvliet
Domaine en Birbès
11270 Laurac
Frankrijk

Telefoon: 00 33 468 23 22 93 / 00 33 7 86 82 43 04 (ook whatsapp)
E-mail: info@domaineenbirbes.com

Naam:
naam invoeren
vul uw naam in
vul uw naam in
Emailadres:
emailadres invoeren
vul uw emailadres in
vul uw emailadres in
Bericht:
bericht invoeren
laat een bericht achter
laat een bericht achter
Ik heb Domaine en Birbes gevonden via:
 • - maak een keuze -
 • zoekmachine
 • facebook
 • via vrienden | familie
 • www.30pluskids.nl
 • www.bijzondereplekjes.nl
 • www.gites.nl
 • andere website, nl
 • anders, nl
- maak een keuze -
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
vul in
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
nl_NLNL