DOMAINE EN BIRBÈS

www.domaineenbirbes.com domaine en birbes luxe safaritenten, gites chambre d'hotes in languedoc roussillon frankrijk

CULINAIR

Zoals in heel Frankrijk kun je ook hier in de Languedoc van de heerlijkste streekproducten en gerechten genieten. Op de vele lokale markten koop je de lekkerste ingrediënten en in de talloze restaurants worden zeer betaalbare lokale specialiteiten geserveerd. Het vlakbij gelegen stadje Castelnaudary staat bekend als de hoofdstad van de rijk gevulde ovenschotel Cassoulet.

Wijn

 

Het departement Aude ligt in de Franse regio Languedoc-Roussillon, de grootste wijnstreek van Frankrijk. Bekende wijnen als de Corbières en de Minervois worden min of meer om de hoek geboren, en natuurlijk kan je overal wijndomeinen bezoeken en wijn proeven. Bovendien ligt op een half uur rijden het stadje Limoux, waar de "Blanquette de Limoux"  vandaan komt!

 

Table d’hôtes

 

Afhankelijk van het seizoen en de vraag, verzorgen wij één of twee keer per week een culinaire table d’hôtes. Iedereen die dit wil, kan aanschuiven aan de lange tafels voor een gezellige avond. Met gebruik van zo veel mogelijk verse streekproducten bereiden we een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.  Wij hebben een uitgebreide wijnkaart om bij de diverse gerechten altijd een passende wijn te kunnen schenken. Voor de kinderen serveren we eerder op de avond, een speciale kinder-table d'hôtes: de kinderen genieten zo van een kind vriendelijke maaltijd (echter wel van verse producten en geen friet en kipnuggets) en kunnen als de volwassenen aan tafel gaan, nog lekker spelen(of al slapen!).

 

Wij houden graag rekening met vegetarische wensen of speciale diëten, wanneer wij dit van tevoren doorkrijgen.

 

Volwassenen €25,- p.p. - 3-gangen diner incl. water, excl. drank

Kinderen €10,- p.p. - hoofdgerecht en dessert incl. limonade

 

Verse pizza’s

 

Vanaf zomer 2016 is het ook mogelijk om (op enkele avonden) verse pizza’s te bestellen, die wij zelf bereiden in onze nieuwe hout gestookte pizzaoven. Zelf de pizza samenstellen en direct vanuit de oven zo het bord op... bon appetit!

DOMAINE EN BIRBÈS

DOMAINE EN BIRBÈS